דף הבית
תכנים ומאמרים
לינקים מומלצים

לינקים מומלצים

לינקים מומלצים לשיפור רמת האנגלית

כדי לשפר את רמת האנגלית, חשוב להיחשף לשפה מכמה שיותר ערוצים – באמצעות קריאה, דיבור, כתיבה והקשבה – וכל המרבה הרי זה משובח. כחלק מתהליך החשיפה לאנגלית, להלן מגוון לינקים (קישורים) מומלצים של הרצאות מהנות, מעשירות ומעוררות השראה, שאנחנו אוהבים במיוחד. אנו ממליצים לבחור ולצפות בהרצאות שמדברות אליכם (תרתי משמע) גם כאמצעי מהנה לתרגול הבנת אנגלית דבורה וגם להעשרת אוצר המילים מתוך קשת רחבה של תחומים. מומלץ לצפות בהרצאה אחת ביום ולשלב עם קריאת מאמרים בנושא וניהול דיאלוג בכתב ובעל פה עם מורה/חבר/בני משפחה. תהנו!

(1) אפשר וכדאי להתיידד עם סטרס ולהיות בריאים יותר!

עד היום ידענו שלחץ פוגע בבריאותנו, לעיתים בצורה בלתי הפיכה. אך הפסיכולוגית קלי מק'גוניגל מביאה בשורה חדשנית ומשנה חיים – אם תתיידדו עם סטרס ותאמינו שלחץ עוזר לכם להתמודד בהצלחה עם אתגרי החיים, הוא דוקא ישפר את בריאותיכם. לחץ משחרר את ההורמון אוקסיטוצין, שמשפר את מערכת הלב וכן מעודד אותנו לבקש את קירבתם של חברים ומשפחה. בנוסף, היא מתארת מחקר פורץ דרך שתוצאותיו מראות שאנשים שעזרו לאחרים, התנדבו בקהילה ודאגו לרווחת הקרובים להם, כלל לא הושפעו לרעה מסטרס.

 

(2) איך לאזן בין עבודה לחיים פרטיים

נייג'ל מארש טוען שאיזון עבודה-חיים הוא נושא חשוב מכדי שנפקידו בידי המעסיקים. ב TEDxSydney מארש מצייר לנו יום המאזן משפחה, פנאי ופרודוקטיביות באופן אידאלי, ומציע כמה רעיונות כדי שזה יצליח.

(3) אמון, מוסר – ואוקסיטוצין?

מה דוחף אותנו להשתוקק להתנהגות מוסרית? הנוירו-כימאי פול זאק, מתאר מדוע הוא מאמין שאוקסיטוצין (הוא קורא לו "מולקולת המוסר") אחראי לאמון, הזדהות רגשית ורגשות אחרים המסייעים לבניית חברה יציבה.

You need eight hugs a day.
You'll be happier and the world will be a better place.
http://www.ted.com/talks/paul_zak_trust_morality_and_oxytocin.html

(4) האם באמת יש לנו יכולת בחירה חופשית?!

מתוך אתר TED: "הכלכלן ההתנהגותי דן אריאלי, מחבר הספר "לא רציונאלי ולא במקרה", משתמש באשליות אופטיות קלאסיות ובממצאי המחקר המנוגדים לאינטואיצה (ולעיתים מדהימים) שלו עצמו בכדי להראות שאנחנו לא רציונאליים כפי שאנו חושבים שאנחנו כאשר אנו מקבלים החלטות."

https://www.ted.com/talks/dan_ariely_are_we_in_control_of_our_own_decisions

(5) מה באמת הכי חשוב בחיים?!

מתוך אתר TED: ריק אליאס ישב בשורה הראשונה של טיסה 1549, המטוס נחת נחיתת אונס בנהר ההדסון בניו יורק בינואר 2009. מה עבר בראשו בזמן שהמטוס צלל לכיוון הנהר? ב-TED, הוא מספר את הסיפור שלו בפומבי בפעם הראשונה ומדבר על מחשבות לגבי הדברים החשובים באמת בחיים.

(6) המקום העוצמתי של לא לדעת

מתוך אתר TED: פיטר ברגמן טוען כי חדשנות, יצירתיות ומעורבות הגיעו דווקא כשלא הייתה לו תשובה ברורה. שם בעצם נוצר מרחב לאנשים אחרים להעלות רעיונות מעניינים. המקום של לא לדעת, אותו מקום של חולשה ופגיעות, הוא המפתח להתפתחות של דברים משמעותיים וחשובים בחיים.

(7) בתי-הספר הורגים את היצירתיות

"אם אתה לא מוכן לטעות, לעולם לא תיצור משהו מקורי." (קן רובינסון)
מתוך אתר TED: עם התפתחות טכנולוגית בקצב אקפוננציאלי, לאף אחד אין מושג איך יראה העולם אפילו בעוד עשור, לרבות מה יידרש מאיתנו בשוק העבודה. לכן, ע"פ סר קן רובינסון, עלינו לשנות את החשיבה שלנו באופן רדיקלי לגבי מערכות החינוך שלנו, ולפעול לכך שהן יטפחו את היצירתיות ויכירו בסוגים שונים של אינטליגנציה. הוא מדבר באופן משעשע ונוגע ללב על יצירת מערכת חינוך שמטפחת (ולא מערערת) יצירתיות, ומחנכת ומעודדת את הילדים שלנו ליצירתיות ופתיחות שונות בתכלית ממה שמקובל היום. זוהי הרצאה חשובה ומעוררת השראה, הפותחת צוהר לחשיבה חדשנית בתחום החינוך.
http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

(8) שינוי קצר של שפת הגוף שלכם עשוי לשנות את חייכם

בהרצאתה המרתקת ב- TED, מסבירה אמי קדי כיצד "שפת גוף משפיעה על איך אחרים רואים אותנו, אבל איך היא גם עשויה לשנות את דרך הסתכלותנו על עצמנו. הפסיכולוגית החברתית, איימי קדי, מראה כיצד "תנוחה עוצמתית" — עמידה בתנוחה המשדרת ביטחון, אפילו אם אנו לא חשים כזה — עשויה להשפיע על רמות הטסטוסטרון והקורטיזון במוח ואפילו להשפיע על סיכויינו להצליח."

(9) כשמיתולוגיה מזרחית פוגשת תרבות עסקית מערבית

מומחה למיתולוגיה ואיש העסקים ההודי, דבדט פטנאיק, מאיר את עיננו לגבי מפגש המיתוסים המזרחי והמערבי, ומראה כיצד שתי הקבוצות של אמונות אלו שונות במהותן. הבנה מעמיקה של המיתולוגיות של תרבויות שונות והערכים העמוקים הטמונים באמונות אלו, פותחת צוהר להבנה, כבוד הדדי והידברות פרודקטיבית גם בעולם העסקים.

(10) האמת על שקרים

האם אתה כנה יותר בנקאי? באילו נסיבות תשקר או תרמה? ואיזו השפעה יש להטעיה שלך על החברה בכללותה? דן אריאלי, אחד קולות המובילים בעולם בתחום מוטיבציה והתנהגות אנושית זוכה לקבל את הטיפול המונפש של קבוצת ה- RSA.

(11) כשנוירולוגית חווה אירוע מוחי בעצמה

הנוירולוגית ג'יל בולטי טיילור קיבלה הזדמנות נדירה לצפות בעצמה תוך כדי שהיא חווה אירוע מוחי בצד השמאלי של המוח שלה עצמה. היא חולקת את החוויה המדהימה בהרצאה מרתקת שנצפתה על ידי יותר מ- 18 מיליון איש עד היום! והמסקנה שלה? אם וכאשר המין האנושי יטפח את האונה הימנית של המוח, נוכל ליצור עולם הרמוני, שליו ואוהב…

(12) שלוש עצות מנצחות מאשטון קוצ'ר

מילות עידוד ממקור לא צפוי… השחקן אשטון קוצ'ר נותן שלוש עצות משמעותיות לבני נוער ובעצם לכולנו: כל עבודה היא הזדמנות להתפתח ולהתקדם, תמיד חשוב לפתח את האינטלקט ובמקביל להיות טוב לאחרים, וחשוב לבנות לעצמך חיים במקום לחיות על פי מה שאחרים מכתיבים לך. נאום קצר ומרגש, שמגולל בתוכו מיומנויות פרזנטציה נפלאות, שהן דוגמה ומופת לכל מי שמתכונן להעביר מצגת בפני קהל!

(13) מה קורה כשמשיבים לדואר זבל

הודעות דוא"ל חשודות והזויות צצות באופן שוטף בתיבות הדואר הנכנס שלנו, כאשר הנוהל המקובל של רובנו הוא למחוק אותן באופן מיידי. אבל מה קורה כאשר משיבים לאותם רמאים? הסופר וקומיקאי ג'יימס ויטץ' מספר על שבועות של חילופי מיילים מצחיקים ומגוחכים עם מפיץ דואר זבל שהציע לו עסקה רווחית במיוחד. יחד עם זאת, ומעבר לשעשוע, יש לו מסר חשוב לכולנו!

https://www.ted.com/talks/james_veitch_this_is_what_happens_when_you_reply_to_spam_email

(14) איפה כל גיבורות העל?!

הרצאה מרתקת ובעלת חשיבות עליונה בנושא שוויון בין המינים. חשוב שכל הורה יצפה במה שיש למומחה התקשורת כריסטופר בל לספר על הבת הנמרצת שלו! בהרצאה מלאה בידע, אכפתיות ותשוקה לנושא, דר' בל דן בתופעה המדאיגה של חוסר בצעצועים של גיבורות על, על הסכנות הממשיות והעתידיות בכך ועל מה זה אומר על האופן שבו אנו מלמדים אותם על העולם. מומלץ ביותר!

(15) העוצמה בידיעה שאפשר להשתפר

קרול דווק חוקרת "הלך רוח של צמיחה" – את הרעיון שאנחנו יכולים לשפר את היכולת של המוח שלנו ללמוד ולפתור בעיות. בהרצאה זו, היא מתארת שתי דרכים שונות לחשוב על בעיה שאנו מרגישים שעבורנו היא קשה מדי לפתרון. האם אנחנו לא חכמים מספיק כדי לפתור אותה… או שפשוט עדיין לא פתרנו אותה? הקדמה מצוינת לתחום שיש לו השפעה רבה על חיינו וחיי ילדינו.

(16) מה ניתן לעשות על מנת למנוע את מחלת האלצהיימר

אלצהיימר לא צריך להיות גורלו של המוח שלך, אומרת מדענית המוח, והסופרת של "עדיין אליס", ליסה ג'נובה. בהרצאה קלה להבנה, מרתקת ואופטימית, היא חולקת את מה שגילו לאחרונה מחקרים מדעיים על מה שכל אחד מאתנו יכול לעשות כדי לבנות מוח שעמיד בפני מחלת האלצהיימר.

(17) כשאופרה מחליטה לדבר על קמפיין Me too

בטקס פרסי הגולדן גלוב 2018, קיבלה אופרה ווינפרי את הפרס על מפעל חיים. היא העבירה נאום מטלטל, סוחף ומרגש, בו היא הקבילה בין מאבק השחורים בארה"ב בעשורים קודמים למאבק Me Too. אותו המאבק נגד הטרדות מיניות של נשים שהחל בהוליווד, התפשט ברחבי ארה"ב ובעולם כולו, ואופרה ווינפרי נותנת רוח גבית חזקה במיוחד לכל הנשים האמיצות ומבטיחה לכולנו ש- A new day is on the horizon!

(18) האופן שבו שפה מעצבת את איך שאנחנו חושבים

ישנן כ-7,000 שפות המדוברות ברחבי העולם – ולכל אחת צלילים, אוצר מילים ומבנה שונה. אבל האם השפה אותה אנו דוברים גם מעצבת את הדרך בה אנו חושבים? בהרצאה מרתקת זו, החוקרת הקוגניטיבית לרה בורודיצקי חולקת דוגמאות מעניינות משפות שונות – החל מהקהילה האבוריג'ינית באוסטרליה, שמשתמשת בכיוונים קרדינליים במקום משמאל ומימין ועד לשפה הרוסית, שבה מילים מרובות לצבע כחול על גווניו השונים – שממחישות שהתשובה לשאלת הנושא של הרצאה זו היא "כן" מהדהד. "היופי של המגוון הלשוני הוא שהוא מגלה לנו עד כמה המוח האנושי גאוני וגמיש", אומרת בורודיצקי. "מוחות אנושיים לא המציאו עולם קוגניטיבי יחיד, אלא 7,000".

(19) כשאומרים שלום למישהו במזרח התיכון, כמה נשיקות נותנים לו?!

הקומיקאי האירני-אמריקאי מאז ג'וברני נותן הצצה משעשעת לתרבות של המזרח התיכון כשהוא מדבר מול קהל מגוון בוועידת TED בדוחה שבקטר. והכי חשוב – צפו וגלו מה הוא ממליץ לדוברי ערבית לעשות כשהם עולים על מטוס אמריקאי…
https://www.ted.com/talks/maz_jobrani_a_saudi_an_indian_and_an_iranian_walk_into_a_qatari_bar?referrer=playlist-the_funniest_ted_talks#t-412571

(20) אגדה מודרנית של משורר דור ה- 2.0

רייבס, אמן במה ומספר סיפורים, מספר לצופים אגדה טיפוגרפית* קצרה, קצת מתוקה וקצת מרירה… והכול עם אמותיקונים 😉
*טיפוגרפיה היא הרכיב החזותי של המילה הכתובה

(21) ג'יין פונדה מעוררת ההשראה

ג 'יין פונדה, שחקנית ופעילה חברתית, עברה את גיל ה-80 והיא יפה ומרשימה ומעוררת השראה. היו לה שלוש קריירות יוצאות דופן (עד כה): שחקנית זוכת אוסקר, גורו כושר, ופעילה חברתית מסורה. כאן, בהרצאה קצרה וסוחפת היא מדברת על המערכה השלישית של חיינו. על כך שכיום נוספו עוד 30 שנה לתוחלת החיים שלנו – והשנים האלה אינן רק הערת שוליים. ג'יין פונדה בוחנת איך אנחנו יכולים לדמיין מחדש את הפרק השלישי של חיינו ואיך להפוך אותו לתקופה משמעותית עם התפתחות רוחנית מואצת.

(22) כשאהבה ויצירתיות של אמא לילד עם מגבלה פיזית פוגשת את עולם האופנה

מינדי שייר עבדה בעולם האופנה במשך 20 שנה, בין היתר כסטייליסטית עבור Saks Fifth Avenue בניו יורק. כשלבן שלה, הסובל ממחלת ניוון שרירים, נמאס ללבוש טרנינג לבית הספר והוא ביקש ללבוש ג'ינסים ובגדים קוליים, היא עזבה הכול והחלה לתכנן קולקציית בגדים ייחודית ואופנתית, המיועדת לילדים ומבוגרים שקשה להם להתלבש לבד. בהרצאה מרגשת עד דמעות, מספרת מינדי את הסיפור שלה ושל בנה, ואת הסיפור של קרן מסלול החלומות אותה הקימה, שמספקת עוד שירותים רבים לאוכלוסייה רחבה של ילדים ומבוגרים שמתמודדים יום-יום עם מוגבלויות פיזיות.

(23) איך להתגבר על החלק הקשה ביותר של למידת מיומנות חדשה

ג'וש קאופמן, מחבר הספר "20 השעות הראשונות: איך להתגבר על החלק הקשה ביותר של למידת מיומנות חדשה", מתמחה באימון אנשים מכל תחומי החיים כיצד לרכוש מיומנויות וידע מעשי. בשיחתו, הוא חולק איך הילד הראשון שלו היווה לו השראה כיצד לגשת ללמידה בצורה חדשה לגמרי. אנחנו ב- TriEnglish ניסינו וזה עובד!

https://ed.ted.com/on/Imq14bHp

(24) המין האנושי זקוק לאינטראקציות אישיות ע"מ ליצור אמון

אחרי שסחף אחריו מיליונים כשדיבר על "מעגל הזהב" והשאלה "למה", סיימון סינק מדבר בהרצאת TEDx מרגשת זו על אמון. הוא טוען שטכנולוגיה היא פנטסטית עבור חילופי מידע ורעיונות, על מנת להאיץ עסקאות, כדי לאתר משאבים וכדי למצוא אנשים, אבל היא נוראית ביצירת קשרים אנושיים. לא ניתן לפתח אמון באמצעות האינטרנט – זו הסיבה מדוע שיחות ועידה באמצעות הוידאו לעולם לא יחליפו את הנסיעה העסקית; אתה לא יכול לקבל תחושת בטן טובה דרך וידאו… שום דבר לא מחליף מגע אנושי. עצם ההישרדות שלנו תלויה ביכולת שלנו ליצר אינטראקציה פנים-מול-פנים עם בני האדם – חבר אמיתי אינו מישהו שאתה בודק את הסטטוס שלו ושיחה אמיתית אינה מתרחשת בבלוג – אלו חוויות אנושיות ואנו זקוקים להן; אנחנו צריכים ללמוד על הערכים והאמונות אחד של השני ואנחנו לא יכולים לעשות את זה דרך האינטרנט. סיימון סינק מדמיין יום שבו נתחיל לייצר יותר אינטראקציות אנושיות ונלחץ עליהם יד… אמון הוא אנושי, אמון מבוסס על אינטראקציה אנושית, אמון נוצר בשיחות פנים-מול-פנים אמיתיות.

https://www.youtube.com/watch?v=4VdO7LuoBzM

(25) הביאו את מהפכת הלמידה!

בהרצאת המשך נוקבת ומרגשת להרצאתו האגדית משנת 2006 (הרצאה מס' 7 לעיל), סר קן רובינסון מזכיר לנו כמה חשוב לפתח מגוון של מיומנויות ומקצועות בחברה האנושית ועד כמה זה משמעותי לטפח אצל ילדים את הכישרונות הטבעיים שלהם ולאפשר להם ללמוד את התחומים אותם הם אוהבים. הוא גם מסביר מדוע אנחנו חייבים לעשות מעבר רדיקלי מבתי ספר סטנדרטיים ללמידה בהתאמה אישית על מנת ליצור תנאים שבהם הכישרון הטבעי של הילדים יכול לפרוח ולהתפתח בצורה אורגנית.

(26) 10 עצות איך לשנות את העולם לטובה

איך תשנו את העולם? תתחילו בלסדר את המיטה שלכם כל בוקר! כך ממליץ האדמירל המעוטר ויליאם ה. מק-רייבן מחיל הים האמריקני בנאומו המפורסם בפני בוגרי אוניברסיטת טקסס בשנת 2014. בנאום אייקוני זה, אדמירל מק-רייבין קורא לבוגרים למצוא אומץ לשנות את העולם ונותן להם 10 עצות אותן הוא שואב מתקופת הטירונות שלו ביחידת הקומנדו הימי "אריות הים" האמריקאית. נאום קולח שלא תשכחו!

  1. Make your bed every morning!
  2. Find people to paddle with you.
  3. Measure the size of heart, not flippers.
  4. Get over being a sugar cookie and keep moving forward.
  5. Don't be afraid of the circuses.
  6. Sometimes you have to slide down obstacles head first.
  7. Don't back down from the sharks.
  8. You must be your very best in the darkest moments.
  9. Start singing when you're up to your neck in mud and give hope for everyone.
  10. Don't ever, ever ring the bell!

(27) חמש טכניקות לדבר בכל שפה

סיד אפרומוביץ' הוא היפר-פוליגלוט (דובר שוטף 7 שפות!). הוא גדל בברזיל ואחרי כמה מסעות ברחבי העולם, הוא חי כיום בניו יורק, שם הוא עובד ומרצה. בהרצאה מרתקת זו, הוא משתף את הקהל בחמש טכניקות יישומיות ללמוד לדבר בכל שפה באופן זורם וטבעי יותר. מומלץ לכל מי שרוצה להתחיל ללמוד שפה חדשה או מי שמנסה ללמוד את אותה השפה כבר הרבה שנים 😉

(28) מה למדתי כשהתעוורתי במהלך משימה בחלל החיצון

יש אימרה של אסטרונאוטים שאומר: "בחלל, אין בעיה כל כך גרועה שאי אפשר להחמיר אותה." אז איך מתמודדים עם המורכבות והלחץ העצום של מצבים מסוכנים ומפחידים? הקולונל בדימוס והאסטרונאוט כריס הדפילד מצייר דיוקן מרתק כיצד להיות מוכנים לגרוע ביותר בחלל (ובחיים) – וזה מתחיל בהליכה לתוך רשת העכביש. צפו בהרצאה מאלפת זו ותקבלו גם צ'ופר מוזיקלי בסופה.

לייעוץ מקצועי מלאו פרטים